Produktbeskrivelse

Nemt at håndtere og let at bruge
Physiotulle® Ag klæber ikke til handsker og sakse ved påføringen. Dets tynde og fleksible struktur gør det til det ideelle kontaktlag til en bred vifte af væskende sår.

Komfort og beskyttelse
Physiotulle® Ag tørrer ikke ud eller hænger fast i sårbunden og kan således fjernes på atraumatisk vis. Physiotulle® Ag kan anvendes sammen med en række absorberende sekundærbandager.

Vedvarende og kontrolleret frigivelse af sølv
Ved kontakt med sårekssudat absorberer bandagen væsken, og sølvet frigives til sårbunden. Frigivelsen af sølv varer ved i hele bæretiden (op til 3 dage).

Muliggør hurtigere sårheling
Den åbne vævning af Physiotulle® Ag muliggør absorption af sårekssudat til en sekundær, absorberende bandage, og det er vist, at bandagen reducerer sårområdet på inficerede sår med 55 % inden for 4 uger (3,5).

Virkning
Ved kontakt med såret absorberer hydrokolloidpartiklerne ekssudatet, og sølvet frigives til sårbunden.

Sammensætning
Physiotulle® Ag består af et vævet polyesternet, der er imprægneret med carboxymethylcellulose (CMC)-partikler suspenderet i vaseline. Det indeholder sølvsulfadiazin, som har en bred vifte af antibakterielle virkninger mod både grampositive og -negative bakterier, herunder MRSA (4,5).

Brug
Physiotulle® Ag er indiceret til lavt til kraftigt væskende kroniske og akutte sår. Physiotulle® Ag kan bruges til at forbedre behandlingen af sår med forsinket heling pga. kritisk kolonisering eller sår med risiko for infektion. Er sikker til brug ved MR-scanning (2).

REFERENCER
1. Humbert et al. Acute and superficial chronic wound management in outpatient care. Impact Medecine 2003:35:10-13.
2. Hanson LG et al. Magnetic resonance imaging safety and compatibility for three silver containing wound dressings. EWMA & ETRS 2005.
3. Jørgensen et al. Effect of a new silver dressing on chronic venous leg ulcers with signs of critical colonisation. Journal of Wound Care 2006: 15(3):97-100.
4. Fox. Archives of Surgery 1968: 96:184-88.
5. Hamilton-Miller et al. Chemotherapy 1993:39(6):405-9.