Produktbeskrivelse

Optimal absorption grundet unikt 3D skum
Ved kontakt med ekssudat tilpasser 3D skumstrukturen ved Biatain® Silicone Ag sig nøje til sårbunden, hvilket giver en optimal absorption – selv med kompressionsbehandling (2,3). Den unikke 3D skumstruktur absorberer ekssudatet lodret og låser væsken inde i skumstrukturen således at der opnås optimal fugtig sårheling. Den tætte kontakt til sårbunden reducerer hulrummet og minimerer ophobning af ekssudat, som kan føre til infektion (4).

Vedvarende frigivelse af sølv
Sølvkompleks med dokumenteret effekt på bakterier, der ofte findes i inficerede sår, som ikke heler, herunder MRSA, VR-E, ESBL-producerende bakterier og pseudomonas (2,3). Sølvprofilen sørger for vedvarende frigivelse af sølv i hele bæretiden (op til 7 dage) (1).

Skånsom og sikker pasform
Silikoneklæbelaget sørger for en sikker pasform, der holder bandagen på plads og samtidig sikrer mindst mulig smerte, når bandagen fjernes. Den bløde og fleksible udformning af Biatain® Silicone Ag sikrer korrekt pasform til såret og kroppen, og skumpuden på huden gør Biatain® Silicone Ag egnet til at have på i forbindelse med kompressionsbehandling.

Brugervenlig
Biatain® Silicone Ag har en 3-delt berøringsfri (non-touch) åbning for let og aseptisk påsætning.

Produktsammensætning
Biatain® Silicone Ag er en blød og formbar polyurethan skumbandage, der indeholder et ioniseret sølvkompleks, der er homogent fordelt i hele skumstrukturen. Bandagen har en semi-permeabel, bakterie- og vandtæt topfilm og et blødt klæbelag af silikone.

Brug
Biatain® Silicone Ag er indiceret til en lang række væskende sår med forsinket heling pga. bakterier, eller på steder, hvor der er risiko for infektion, herunder bensår, tryksår, diabetiske fodsår, a2. grads forbrændinger, donorsteder, postoperative sår og traumatiske sår (f.eks. hudafskrabninger, rifter og snit). Kan anvendes med kompressionsbehandling.

Fordele og egenskaber

Når det er i kontakt med ekssudat, tilpasser 3D-polymerskummet sig til sårbunden for at sikre optimal absorption og levering af sølvioner i såret. (ref: 1,2,7)

REFERENCER
1. Burger C et al. Silver release profile and antibacterial effect of a new silver foam dressing with silicone adhesive. Præsenteret på EWMA 2015 (Abstract 492).
2. Ip M et al. Antimicrobial activities of silver dressings: Et in-vitro studie. Journal of Medical Microbiology 2006:(55):59-63.
3. Basterzi et al. In-vitro comparison of antimicrobial efficacy of various wound dressing materials. Wounds 2010: July.
4. Cutting K et al. Topical silver-impregnated dressings and the importance of the dressing technology. International Wound Journal 2009: 6:396-402.